Danes, 15. marca 2024, nas je obiskal g. Peter Jakša, ki že dvajset let dela v prevajalski službi Evropske komisije, osnovno šolo pa je pred leti končal prav v Podzemlju. Na predavanju je predstavil prevajalsko delo, jezikovno politiko EU, delovanje evropskih institucij ter prednosti, ki jih prinaša članstvo v EU, zlasti za mlade. Spregovoril je tudi o svoji karierni poti in izkušnjah z delom v eni največjih prevajalskih služb na svetu, ki zagotavlja prevode v 24 uradnih jezikih EU.

G. Peter Jakša nas je obiskal v sklopu pobude EU Back to School („EU Nazaj v šolo“), pri kateri uradniki institucij EU obiščejo svojo nekdanjo šolo ali katero drugo šolo po svoji izbiri.

Pobuda Back to School („Nazaj v šolo“) mladim omogoča, da od blizu spoznajo evropski projekt, uradniki EU pa za en dan postanejo „obraz“ Evrope. Pobuda mladim omogoča tudi odprto razpravo o različnih temah z nekom, ki dela „znotraj“ institucij EU, udeležbo v razpravi o evropskem projektu, svobodno izražanje svojega mnenja in to, da jim nekdo prisluhne.

Zahvaljujemo se vam obisk, predavanje ter vašo pripravljenost deliti svoje izkušnje z nami.

Dostopnost