Tokrat smo z učenci pripravili dve popolnoma različni jedi:

  • Vafelji z domačimi namazi
  • Regratova solata z jajcem in krompirjem

VAFLJI

Skupaj z učenci smo pripravili maso za vaflje iz naslednjih sestavin: domača bela moka, sol, sladkor, domača jajca, pecilni prašek, mleko.

Učenci so sami spekli vaflje in zbirali med različnimi domačimi marmeladami, ki so jih prinesli v šolo: šipkova, jagodna, slivova, marelična. Seveda brez čokoladnega namaza ni šlo😊.

 

REGRATOVA SOLATA Z JAJCEM IN KROMPIRJEM

Z učenci smo najprej nabrali regrat na travniku pri šoli. Naučili so se prepoznati pravi regrat, ga očistiti in oprati. Tudi v lupljenju krompirja so se preizkusili. Pripravili smo dve vrsti solate: z jajcem in s krompirjem. Tako je vsak učenec poskusil obe. Uporabili smo domače olivno olje, domača jajca, domač krompir in domač kis.

Marjetka Rečnik Nemanič

Dostopnost