V podaljšanem bivanju 3. razredov nadaljujemo z delavnicami zdrave prehrane. Tokrat smo pripravili:

  •  SOLATA: MOTOVILEC Z JAJCEM

Motovilec smo nabrali na šolski gredi. Tudi jajca smo imeli domača. Pravi izziv za učence je bilo čiščenje motovilca. Pripravili smo 2 vrsti solate: eno z domačim bučnim oljem, domačim jabolčnim kisom in domačim jajcem; drugo z limono, domačim olivnim oljem in domačim jajcem.

  •  PIRINE ŽEMLJICE S SEMENI

Žemljice smo zamesili iz domače pirine moke, kvasa, vode, olja in soli. Dodali smo sončnična semena. Vsak učenec si je zamesil in oblikoval svojo žemljo. Žemlje smo premazali z rumenjakom in jih posuli s sončničnimi semeni. Pekli smo jih 20 min. Seveda pa k tako dobrim žemljam paše tudi domača salama, slanina, šunka in kumarice, za kar so poskrbeli prijazni starši otrok.

Marjetka Rečnik Nemanič

Dostopnost