OBVESTILO O PREPOVEDI UPORABE MOBILNIH TELEFONOV V ŠOLI IN OKOLICI ŠOLE

Preberi več

Spoštovani starši, učenci in zaposleni,

obveščamo vas, da je šola sprejela pomembno odločitev v zvezi z uporabo mobilnih telefonov v šoli in njeni okolici, ki je začela veljati s pričetkom novega šolskega leta. Namen te odločitve je zagotoviti boljšo učno in socialno izkušnjo ter vzpostaviti varno in produktivno učno okolje.

Z namenom ustvarjanja boljše šolske klime ter spodbujanja dobrih medsebojnih odnosov, zagotavljanja varnosti učencev in zmanjšanja izpostavljenosti neprimernim vsebinam na spletu smo z začetkom novega šolskega leta za učence prepovedali uporabo mobilnih telefonov, pametnih ur in drugih naprav za snemanje v šoli in njeni okolici. Prav tako smo prepovedali te naprave nositi v šolo. Verjamemo, da bo ta ukrep pozitivno vplival na psihosocialni razvoj otrok in bo dolgoročno doprinesel vsem.

V kolikor bi učenci morali opraviti nujen telefonski klic, lahko to vedno storijo v tajništvu šole ali prosijo učitelja za pomoč.

Veselimo se sodelovanja pri skupnem prizadevanju za boljše učno okolje in se vam zahvaljujemo za razumevanje in podporo.

OŠ Podzemelj

JAVNI RAZPIS za koriščenje terminov v športni dvorani OŠ Podzemelj predvidoma od 2.oktobra 2023 do 29. marca 2024

JAVNI RAZPIS za prodajo kosil

ZLOŽENKA ZAVODA ZA TURIZEM, KULTURO, ŠPORT IN MLADINO METLIKA
Preberi več

Spoštovani starši in učenci!

Pred vami je zloženka, ki je nastala pod okriljem Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika. Čeprav imamo že veliko informacij dostopnih preko raznih medijev, se še vedno soočamo z izzivom informiranosti ter obveščenosti javnosti glede področja duševnega zdravja.

Na Zavodu so se odločili, da pripravijo privlačno zloženko, kjer so zbrane vse belokranjske organizacije, ki delujejo na področju duševnega zdravja. Opremili so jo s QR kodami, dodali nekaj vsebine in hitrih vaj za sprostitev.

Prikaži zloženko (klik)

 

ZLOŽENKA: POZABLJENE DOLŽNOSTI
Preberi več

Spoštovani starši in učenci!

Vsi opažamo, da so se vrednote današnje družbe precej spremenile in enako velja tudi za otroke. V zadnjih letih je šola, ki je bila učencem včasih prva zadolžitev, postala nekaj časa šola na daljavo, šolsko delo se je prestavilo pred računalniški zaslon. Učenci so veliko presedeli v sobi, prepovedani so bili stiki in druženje, oddaljili smo se od družbe in živeli vsak zase. V skrbi za zdravje in počutje naših otrok ter naše počutje smo marsikdaj otrokom dovolili, da kaj naredijo na lažji način, da stvari pustijo za pozneje ali jih ne naredijo. Želeli smo jim pomagati in poskrbeti, da so srečni, pozabili pa smo, da so lahko srečni tudi, če so delavni in izpolnjujejo svoje dolžnosti, pozabili smo na nekatere vrednote. Šola in znanje sta vrednoti, ki ju moramo pridobiti nazaj.

Šola je otrokova služba, ne le zabava. Ko se otroci nimajo lepo, ko ugotovijo, da se morajo tudi kaj naučiti oziroma narediti, takrat postane šola dolgočasna, naporna, vse je prehudo, vse pretežko. Starši in učitelji smo tukaj, da otroke usmerimo in vodimo, v prvi vrsti, da jih naučimo sprejemati odgovornost in dolžnosti, ki jih morajo izpolnjevati.

Dobro sodelovanje med šolo in domom, torej med učitelji in starši, sodi med pomembne dejavnike kakovostnega vzgojno-izobraževalnega dela, zato je Tim za kakovost OŠ Podzemelj pripravil zloženko z naslovom Pozabljene dolžnosti, ki jih želimo predstaviti staršem in učencem ter spomniti na tisto, kar naj bi bilo samoumevno, pa je, žal, prevečkrat pozabljeno.

Povezava do zloženke (klik)

Kolektiv OŠ Podzemelj

Prikaži zloženko

DEL DOHODNINE LAHKO NAMENITE ŠOLSKEMU SKLADU OŠ PODZEMELJ
Preberi več

S sklepom o določitvi upravičencev do donacij za leto 2022 (Ur.l. RS, št. 125/22) je na seznamu upravičencev do donacij za leto 2022 tudi šolski sklad OŠ Podzemelj.

Zato vas vabimo, da del vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili državnemu proračunu, namenite za delovanje Šolskega sklada OŠ Podzemelj.
Več lahko preberete na spletni strani šole.
Del sredstev bo namenjen postavitvi igral v okolici šole.

Kdaj otroka ne peljemo v šolo?
Preberi več

Spoštovani starši,

nič nenavadnega ni, če otrok zboli, zato se marsikateri starš nemalokrat znajde v dilemi, kdaj naj otroka obdrži doma in kdaj je še zdrav, da gre lahko v šolo. Šola je prostor, kjer se zbira večje število ljudi, posledično pa to dopušča hitrejše širjenje nalezljivih bolezni, zato je zelo pomembno, da prihajajo učenci v šolo zdravi.

Če je otrok bolan, se bo najbolje počutil doma, kjer se bo tudi hitreje pozdravil. Če otroka pustimo doma, bomo tako tudi preprečil širjenje bolezni na ostale otroke.

Otroka ne peljemo v šolo, če:

  • je v zadnjih 48 urah imel povišano telesno temperaturo, je bruhal ali imel drisko (po 48 urah od zadnjega bruhanja ali driske).
  • če ima izpuščaj z ali brez vročine (razen ko gre za neinfekcijske izpuščaje, kot so alergijski izpuščaji, piki insektov)
  • ima uši ali garje (otrok sme ponovno v šolo, takoj ko je uspešno opravljeno razuševanje ali uspešno izveden postopek zdravljenja garij)

Poglejmo, kdaj lahko otroka peljemo v šolo po preboleli bolezni ali okužbi po smernicah Nacionalnega inštituta za javno zdravje:

Kdaj nazaj v šolo  

Moj otrok ima vročino (informacijska zloženka)

Vključitev otroka v šolo po bolezni 

Vključitev v šolo po preboleli nalezljivi bolezni (smernice NIJZ)

 

 

Preberi več

Spoštovani starši,

ker želimo prijavo in odjavo šolskih obrokov čimbolj poenostaviti, boste spremembe sporočali s klicem v tajništvo med 7.30 in 8.30, na tel. številko: +386 7 369 1700 ali na info@ospodzemelj.si.

Hvala za razumevanje,

vodstvo šole

42. Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine

42. Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine

V petek, 29. 9. 2023, so se štiri učenci naše šole pod vodstvom likovne pedagoginje Barice Flajnik Koželj in somentorice Leje Gornik udeležili tradicionalnega srečanja mladih likovnikov belokranjskih šol, znanega pod imenom Ex tempore. Letos je potekal v Črnomlju v...

več...
IGRIVA KOŠARKA

IGRIVA KOŠARKA

Danes smo na šolo dobili prav poseben obisk. Obiskal nas je Lipko s katerim smo se pomerili v igrivi košarki. Učenci so bili navdušeni!

več...
Jesenski pohod 1. triade

Jesenski pohod 1. triade

V sredo, 27.9.2023, smo se učenci prve triade odpravili na pohod do igrišča v Gradacu. Preizkusili smo telovadne naprave na trim stezi. Nazaj v šolo nas je pot vodila mimo Botlivca, po gozdni poti, kjer nas je hladila prijetna senca. Pot je bila dolga, vendar smo jo z...

več...
Sprehod za spomin

Sprehod za spomin

V četrtek, 21. 9. 2023, smo se z učenci petih razredov udeležili "Sprehoda za spomin," ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni. Zjutraj smo se zbrali pred Občino Metlika, si ogledali reševalno vozilo in prisluhnili recitacijam, nato pa se odpravili proti dislocirani...

več...
Kulturni dan – Marie Curie in radioaktivnost

Kulturni dan – Marie Curie in radioaktivnost

V četrtek, 21. 9. 2023, smo se z učenci od 6. do 9. razreda odpravili na kulturno popotovanje v Ljubljano. Naša prva postaja je bila v Cankarjevem domu, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Neustrašna raziskovalka - Marie Curie in radioaktivnost. Ta gledališka...

več...
ZBIRANJE DONACIJE ZA OŠ LJUBNO OB SAVINJI

ZBIRANJE DONACIJE ZA OŠ LJUBNO OB SAVINJI

18. 9. 2023 smo zbrane donacije s strani učencev in njihovih staršev ter sodelavcev naše šole osebno predali OŠ Ljubno ob Savinji. Zbranih je bilo veliko šolskih potrebščin (zvezki, pisala, ravnila, čopiči, barvice, pisarniški pripomočki …) in celo nekaj šolskih torb....

več...
PRVI RAZRED  JE OBELEŽIL TEDEN MOBILNOSTI

PRVI RAZRED JE OBELEŽIL TEDEN MOBILNOSTI

Danes, 19. 9. 2023, so se učenci in učenke 1. razreda udeležili dogodkov ob tednu mobilnosti v Metliki. Na mestnem trgu so potekale različne aktivnosti, katerim smo se z velikim zanimanjem priključili. Knjižničarka Katja iz Ljudske knjižnice Metlika je prebrala...

več...
Šola v naravi – 4. in 5. dan

Šola v naravi – 4. in 5. dan

Vsak dan smo marljivo plavali dopoldne in popoldne in izpopolnjevali svoje plavalne tehnike. Za sprostitev smo se spuščali po toboganih. To je bilo adrenalinsko! V četrtek zvečer so nam animatorji Term Čatež pripravili ples in nekateri od nas so zapeli tudi na čisto...

več...
Planinski pohod na Slemenovo špico

Planinski pohod na Slemenovo špico

16. 9. 2023 smo izkoristili sončno soboto in se s Planinskim društvo Metlika odpravili na pohod z Vršiča na Slemenovo špico. Pohoda so se udeležili člani Planinskega krožka OŠ Podzemelj od 3. razreda naprej s svojimi starši in drugimi spremljevalci. Prav tako so se...

več...
Terme Čatež – 2. in 3. dan

Terme Čatež – 2. in 3. dan

Do danes smo se naučili že veliko novega; poznamo nove tehnike plavanja, gledamo pod vodo, učimo se pravilno dihati… Danes smo se z brodom peljali čez Savo v Mostec. Sprehodili smo se skozi vas in izvedeli, da se je tu rodil Jože Toporišič, slovenski jezikoslovec....

več...
Dostopnost